hero-img1

Què és el SEO Local i per què el necessites

In: SEO Local
0 Comments

 

Si la teva empresa compta amb una localització física i vols atreure clients potencials situats prop del teu negoci, has d'aplicar la tècnica SEO Local que t'expliquem a continuació.

Què és el SEO Local?

El SEO local és una branca del posicionament web l'objectiu del qual és augmentar la visibilitat del teu negoci als cercadors d'Internet perquè apareguis entre els primers resultats.

Juga un paper molt important dins d'una estratègia de posicionament de negoci: fa que un negoci que té un local comercial físic o que ofereix un servei en una àrea geogràfica específica sigui trobada pels clients potencials que es trobin en aquesta zona i realitzin cerques -des d'un ordinador, mòbil o tablet- relacionades amb aquest negoci, productes o serveis.

Amb el SEO Local aconsegueixes aquesta necessària visibilitat a Internet i obtens un avantatge competitiu respecte a les altres empreses del teu sector i que es troben a prop teu.

A la nostra agència sabem tot el potencial que té aquest tipus de posicionament, per això t'expliquem tot el que necessites saber sobre SEO Local i perquè ja l'hauries d'estar treballant per a mostrar el teu negoci quan els clients et necessitin.

Per a posar exemples fàcils d'entendre en els que apareixen aquests resultats locals, podem imaginar-nos les següents dues situacions:

  • Vols sortir a menjar a un restaurant vegetarià i no saps quines opcions hi ha prop teu. En aquest cas faríem una cerca com “restaurant vegetarià” o “restaurant vegetarià Lleida”. Et sona aquesta situació veritat?
  • Vols sortir a sopar al restaurant vegetarià que ja coneixes però necessites algun tipus d'informació com per exemple el telèfon i l'horari. En aquest cas faríem una cerca concreta escrivint el nom del restaurant. De seguida apareix la seva fitxa d'empresa brindant-nos la informació que volem saber.

Veient els resultats que ens mostra Google per a aquest tipus de cerques i pensant en el teu negoci, no t'han entrat ganes d'estar entre aquestes tres empreses que figuren just sota el mapa? Segur que sí!

Per què tenir la teva fitxa d'empresa al cercador de Google?

Google és el cercador més utilitzat del món i un poderós instrument al servei del consumidor. La majoria d'usuaris busquen informació prèvia sobre el que desitgen o necessiten adquirir, i tenir una fitxa d'empresa és la forma directa perquè et trobin i puguis informar directament del teu negoci a potencials i actuals clients.

Avantatges

  1. Gestionar informació: la direcció correcta i precisa del teu negoci és vital per a posicionar la ubicació de la teva empresa. Procura també tenir actualitzat l'horari d'atenció al client, el telèfon, fotografies i l'enllaç URL de la teva pàgina web. No tens web pròpia o recursos per a disposar d'ella? No et preocupis, apareixeràs igualment al cercador de Google.
  2. Consultar estadístiques: com obviar un apartat de tal importància? El mesurament de dades és un pas vital per a tenir èxit en les cerques locals i mantenir optimitzada la teva fitxa d'empresa. Podràs saber informació d'allò més útil com per exemple si el client et busca de forma directa o indirecta, des d'on es veu la teva fitxa d'empresa (cercador o maps), visualització de fotos, nombre de visites al lloc web, indicacions, trucades telefòniques rebudes i missatges rebuts. Totes aquestes dades podràs trobar-los agrupats per setmana, mes o trimestre. Una autèntica meravella per a conèixer com actuen els usuaris amb la teva fitxa d'empresa.
  3. Interactuar amb els clients mitjançant valoracions i ressenyes. Suposen una oportunitat per a conèixer què s'opina del teu negoci i és molt important no oblidar-se de gestionar les opinions d'usuaris, responent sempre per molt negatives o errònies que siguin.
  4. Publicar novetats, ofertes, productes i esdeveniments. Aquesta funció tan interessant es mostra tant en resultats de cerca com en Google Maps. Pots compartir imatges, textos i enllaços juntament amb un botó de cridada a l'acció com a ‘més informació’, ‘reservar’, ‘registrar-se’ o ‘comprar’.
  5. Posicionamiento SEO. ¡Más posicionamiento para tu negocio en el SERP!
  6. Tour virtual de 360º de l'interior del negoci. El poder de la imatge és fonamental. T'imagines eliminar les barreres geogràfiques i que qualsevol usuari pugui visitar virtualment, les 24 hores els 365 dies de l'any el teu negoci abans d'adquirir algun dels teus productes o serveis? Els negocis amb visita virtual dupliquen l'interès dels usuaris per les seves fitxes d'empresa i capten l'atenció de molts més clients potencials que la resta!

Si no apliques SEO Local estàs perdent clients

Si els teus objectius són:

  1. Atraure a clients locals
  2. Donar a conèixer-se a un públic local
  3. Augmentar les vendes en una zona geogràfica concreta

T'hauràs adonat de l'important que és tenir implementat un bon posicionament local del teu negoci. I és que, Google “premia” als negocis que treballen el SEO Local, col·locant en primera posició als tres negocis més pròxims relacionats amb la cerca i lloc des del qual es realitza. És l'anomenat 3-Pack de SEO Local. A més, hem d'incidir en el factor que la majoria de cerques a Google ja procedeixen des de mòbils per a buscar informació i prendre tot tipus de decisions del dia a dia.

D'acord, m'has convençut. Necessito ajuda amb el posicionament local del meu negoci a Google!

Com has pogut llegir són moltes els avantatges que ens proporciona estar ben posicionats a nivell local i t'assegurem que molt poques empreses són conscients d'això, i per tant, són poques les que realment estan treballant-ho com correspon.


Si realment et sembla una estratègia interessant per a atreure nous clients amb la teva fitxa d'empresa en Google però no tens el temps suficient que requereix implementar-la, no et preocupis! A ThinkinMedia podem ocupar-nos del teu SEO Local per a incrementar la teva visibilitat online, generar confiança i aconseguir visites de clients a peu de carrer.


Portem temps treballant el posicionament local de clients procedents de diferents sectors i sabem com aplicar-ho en cada cas. Si ho necessites contacta'ns i comprova'n els resultats!

Descarrega la Guia essencial gratuita "SEO Local Fes que et trobin"  

Tags: SEO Local

Escrit per Gemma Massana

Deixa un comentari

    Formulari de cerca

    Categories

    Post Relacionats